• darkblurbg
    Welkom bij Amstelland Glasservice
    Amstelland Glasservice is al meer dan 25 jaar de specialist voor al uw soorten glas.
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Isolatieglas

Isolatieglas bestaat uit een buiten- en een binnenblad van glas met daartussen een met lucht- of gasgevulde spouw. De spouw is aan de glasranden hermetisch afgesloten. Er zijn verschillende soorten isolatieglas, van standaard dubbel glas tot Hr++ glas.

Gelaagd Glas

Gelaagd glas is samengesteld uit twee of meerdere bladen floatglas, die tot een onverbrekelijk geheel worden samengevoegd door middel van één of meerdere tussenlagen kunststof polyvinylbutyral (PVB). De PVB tussenlaag heeft een hoge weerstand en elasticiteit en een goede hechting, waardoor bij breuk de stukken glas worden vastgehouden. Er zijn verschillende soorten gelaagd glas, van inbraakwerend tot kogelwerend.

Brandwerend glas

Onder invloed van thermische spanningen die ontstaan door de hitte bij een brand, breekt normaal glas vaak al na één minuut. Brandwerend glas is zo gemaakt dat een brand vertraagd wordt; het wordt daarom ook wel brandvertragend glas genoemd. Er zijn diverse type brandwerend glas, die uiteenlopen qua eigenschappen en duur van bescherming. Wij leveren brandwerend glas tot 30 en tot 60 minuten.

Glas-in-lood

Glas-in-lood, gekleurd glas dat tussen loodlijsten wordt geplaatst, kan in iedere gewenste vorm of maat worden gemaakt, modern of in oud-Hollandse stijl. Tegenwoordig wordt glas-in-lood ook met isolatieglas gemaakt. Het oude glas wordt hierbij opnieuw in het lood gezet, waarna het in dubbel glas kan worden gezet. Het glas-in-lood is nu beschermd tegen invloeden van buitenaf en heeft een hoge isolatiewaarde.

Figuurglas

Figuurglas is een glassoort waarin een patroontje is verwerkt. De decoratie in het glas ontstaat door in nog warm glas een motief te walsen. De structuur van het motiefje is bepalend voor de transparantie van het glas.